Izvor: Blic, 25.Nov.2011, 00:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavljena knjiga poezije Đure Milekića

U organizaciji Srpskog prosvetnog i kulturnog društva "Prosvjeta", u Srpcu je večeras predstavljena knjiga poezije Đure Milekića pod nazivom "Hajdučki uranak na gori Motajici".

- Motiv da napišem ovu stihotkanicu sa 43 pesme je večiti žal za zavičajem, mojim dobrim prijateljima i planini Motajici koja se nadvila nad Lijevče poljem gde sam 1936. godine rođen u Kukuljama- istakao je Milekić koji je odrastao u Prijebljezima, a više od 30 godina živi i stvara u Aranđelovcu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
O Milekićevom književnom opusu, sa akcentom na njegovu najnoviju knjigu, govorili su recenzenti Ranko Preradović, Žarko Šarić i predsednica srbačke "Prosvjete" Gordana Đukić.

- Veliki i umni ljudi oduživali su se svom zavičaju na razne načine, ostavljanjem zadužbina, zaveštavanjem objekata i slično, a Milekić se odužio proznim i pesničkim zapisima kao što je ova najnovija knjiga. Srpčani su na njega ponosni, jer napisati 26 knjiga i dobiti brojna priznanja kao što je najnovije "Vitez srpske poezije" - naglasio je Šarić.

Autor knjige rekao je da ima još sedam rukopisa koji bi uskoro mogli da budu objavljeni.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.