Predstavljena Drinska regata

Izvor: Politika, 16.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavljena "Drinska regata"

Ljubovija – U etno-selu Vrhpolje, na Drini kod Ljubovije, pred pedesetak novinara, predstavljena je "Drinska regata 2007", manifestacija koja je jedna od najvećih te vrste u Evropi. Regata će se po šesti put, u subotu 14. jula, održati na Drini kod Ljubovije.

Novinare je pozdravio Vidoje Jovanović, predsednik opštine Ljubovija, koji je na čelu organizacionog odbora.– Cilj nam je da ovu regatu učinimo bezbednom i dobro organizovanom i da iskoristimo Drinu kao potencijal >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << za plovni turizam. I ne samo to. Ovom regatom želimo da pokažemo i druge sadržaje koje nudi naša opština. Turistima koji ovde dođu nudimo lovni i ribolovni turizam, kao i prijatan boravak u lepom ambijentu – istakao je Jovanović.

Novinarima se obratio i Nenad Manojlović, vaterpolo stručnjak, koji je i ove godine promotor regate.– Ovo je dobra prilika da se upoznamo sa lepotom koju nudi azbukovački kraj. Drinska regata je masovna manifestacija. Na prošlogodišnjoj se okupilo oko 1.200 čamaca, u kojima je niz Drinu, od Rogačice do Ljubovije, stazom dugom 40 kilometara, plovilo više od 8.000 učesnika, među kojima ih je bilo i iz inostranstva – podsetio je Manojlović.

Za novinare je priređena i plovidba. Oni su, u pet čamaca, po kiši, krenuli u "probnu vožnju" stazom dugom deset kilometara i uživali u lepotama brze i hirovite reke i njenom priobalju.

M. Mališić

[objavljeno: 16.06.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.