Predstavljen izveštaj: Okončava se pandemija; A u stvarnosti: Stotine hiljada u bolnici

Izvor: B92, 28.Okt.2020, 12:21

Predstavljen izveštaj: Okončava se pandemija; A u stvarnosti: Stotine hiljada u bolnici

Vašington -- Kancelarija za nauku i tehnologiju Bele kuće objavio da se "okončava pandemija koronavirusa", što je stavljeno na sam vrh dostignuća Trampove administracije.

Međutim, realnost je drugačija. Samo prošle sedmice gotovo pola miliona Amerikanaca bilo je pozitivno na koronavirus.

Izveštaj ove kancelarije Bele kuće napisan je na 62 stranice, a u njemu su opisana sva "dostignuća Trampove administracije u protekle četiri godine".

Među istaknutim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uspesima navedeno je i "završavanje pandemije koronavirusa", a to saopštenje Bele kuće je poslato svim američkim medijima.

"Od početka pandemije uprava je preduzela odlučne akcije kako bi angažovala naučnike i zdravstvene radnike iz akademske zajednice, industrije i vlade da istražuju, rade na lečenju i pobede bolest koju izaziva koronavirus", navedeno je, između ostalog, u tom saopštenju.

Ovakve izjave Bele kuće dolaze u trenutku kada se u SAD beleže rekordni brojevi zaraženih koronavirusom. Samo je prošle sedmice postignut novi, tragični rekord od 83.000 novozaraženih u jednom danu, odnosno 70.000 u proseku u poslednjih sedam dana, što je najveći broj od početka pandemije.

U bolnicama se nalazi skoro 45.000 ljudi zaraženih koronavirusom.

Pre mesec dana u bolnicama je bilo oko 30.000 pacijenata.

CNN je podsetio da je Tramp u više navrata umanjivao brojeve zaraženih govoreći da je za to krivo "masovno testiranje". Podseća se da su slučajevi zaraze pogodili i Trampovu administraciju, među kojima je najmanje pet pomoćnika Majka Pensa, kandidata za potpredsednika bilo pozitivno na koronavirus.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

TRAMP PROGLASIO OKONČANJE PANDEMIJE KORONA VIRUSA: Bela kuća izdala detaljno saopštenje

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Okt.2020

Kancelarija za nauku i tehnologiju Bele kuće objavio je da se "okončava pandemija koronavirusa", što je stavljeno na sami vrh dostignuća Trampove administracije uprkos tome što je samo prošle sedmice gotovo pola miliona Amerikanaca bilo pozitivno na koronavirus...Izveštaj ove kancelarije Bele...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.