Predstavljanje studije o transformaciji medijskog tržišta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jun.2010, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavljanje studije o transformaciji medijskog tržišta

BEOGRAD -

Pomoćnica ministra kulture zadužena za medije Nataša Vučković-Lesendrić predstaviće danas Medijsku studiju koja će biti osnov za kasniju izradu Medijske strategije namenjene transformaciji medijskog tržišta u Srbiji.

Studija, koja će biti predstavljena na konferenciji "Evropski put za srpske medije", daje preporuke za transformaciju medijske scene, uređenje tržišta po najboljim mogućim principima, ali i za državnu pomoć, objasnila je ranije Vučković-Lesendrić >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u izjavi Tanjugu.

Nakon dva meseca javne rasprave, biće organizovano šest okruglih stolova, što će, kako je ocenila, pomoći u izradi finalnog dokumenta medijske strategije, koji će biti predstavljen Vladi Srbije.

"Očekujemo da će se to desiti krajem septembra ili početkom oktobra, i na osnovu tog dokumenta trebalo bi da se konačno usaglase ne samo zakon i podzakonska akta, već svi principi poslovanja medijskog tržišta sa principima poslovanja u razvijenim evropskim zemljama", kazala je Vučković-Lesendrić.

Studiju su izradili međunarodni eksperti, koje je angažovala delegacija Evropske komisije u Beogradu, a predstavlja opsežan i ozbiljan dokument u kome su navedeni relevantni evropski propisi, propisi Saveta Evrope i primeri najbolje prakse, kao i komparativni pregled medijske scene i tržišta Srbije sa zemljama regiona.

Konferenciju će otvoriti ministar kulture Nebojša Bradić, šef delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer i ambasador misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju u Srbiji Dimitrios Kipreos.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U ovom trenutku nemoguće povećanje TV pretplate

Izvor: SrbijaNet.rs, 25.Jun.2010

Povećanje televizijske pretplate u ovom trenutku nije moguće zbog nepovoljne ekonomske situacije, iako je ekspertska komisija, koja je radila Medijsku studiju, to predložila, izjavila je danas pomoćnica ministra kulture, zadužena za medije, Nataša Vučković-Lesendrić. ''Verujem da će Evropska...

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.