Predstava o Pahomiju za hrvatsku publiku

Izvor: Kurir, 08.Maj.2013, 07:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstava o Pahomiju za hrvatsku publiku

Komad se kroz porodičnu dramu, ali i dokumentarni deo, bavi pojedinačnim devijacijama unutar crkve i zanemarivanjem žrtava

Potresna priča o zlostavljanju unutar crkve.

Drama „Pedeset udaraca“ autorke Tamare Baračkov i u režiji Ane Grigorović večeras gostuje na Međunarodnom festivalu malih scena u Češkom domu u Rijeci. Komad se kroz porodičnu dramu, ali i dokumentarni deo, bavi pojedinačnim devijacijama unutar crkve i zanemarivanjem žrtava. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<

Rediteljka kaže da drama Tamare Baračkov kroz niz fiktivnih događaja tretira slučaj vladike Pahomija, zlostavljanje dečaka i oslobađajuću presudu za njega, potom slučaj protojereja Peranovića i zločine u Crnoj reci koji nisu došli do sudskog razrešenja i na kraju ubistvo Nebojše Zarupca.

- Ovim problemima, kako bi ih učinili vidljivijim, bavimo se kroz radioničarski pristup i zato tretiramo istinu koristeći lične priče i stavove o svemu tome - kaže Ana:

Bilo da je čovek vernik ili ne, dužan je da ne stavlja stvari pod tepih, nego da postavlja pitanja, smatraju mladi učesnici ove generacijske predstave.

(K. N.)

zoom

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.