Izvor: Blic, 06.Dec.2009, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstava „Muške suze“ u Budimpešti

Knjiga „Muške suze" spisateljice Biljane–Bibe Petrović, koja je u Srbiji podigla prašinu, u susednoj Mađarskoj je dobila pravo priznanje. Naime, glumci pozorišta „Svez" već dele uloge i uskoro će uraditi predstavu po ovoj knjizi.

Inače, knjigu je preveo jedan od glumaca ovog pozorišta Jožef Gal, koji je slučajno došao u posed romana „Muške suze".

- Javio mi se preko redakcije mladić Jožef Gal, koji živi u Budimpešti, ali je osnovnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << školu završio u Novom Sadu, tako da odlično govori srpski kao i mađarski. Objasnio mi je da ga je knjiga oduševila i da je već završio prevod, a da moli da dozvolim da pozorište, gde on glumi, postavi predstavu po mojoj knjizi, naravno na mađarskom jeziku. Kaže da su do sada već imali dve predstave koje govore o manjinama, a da je ovo najbolja knjiga koja predstavlja homoseksualnost u sasvim drugom svetlu – kaže Biljana–Biba Petrović.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.