Predstava Kad bi Sombor bio Holivud u NP Sombor

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Maj.2018, 21:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstava "Kad bi Sombor bio Holivud" u NP Sombor

U četvrtak 31. maja održaće se predstava "Kad bi Sombor bio Holivud" (autorski projekat pozorišnog reditelja Kokana Mladenovića) u Narodnom pozorištu „Sombor" sa početkom u 14 sati.

Predstava će biti odigrana za migrante smeštene u prihvatnim centrima u Subotici, Kikindi i Somboru, kao i za lokalno stanovnišvo.

Predstava je inspirisana istoimenom dramom Radoslava Zlatana Dorića. Reč je o bajkovitoj priči o Ernestu Bošnjaku, sanjaru i prvom Jugoslovenskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sineasti koji je početkom 20. veka želeo da napravi Holivud.

Ovo je prilika za migrante iz prihvatnih centara koji mahom dolaze iz Azije i Afrike da se upoznaju sa pozorišnom kulturom u Srbiji, u kojoj privremeno borave, kao i sa istorijom razvoja kinematografije. Takođe, ovo je prilika za druženje sa lokalnim stanovništvom i razmenu utisaka o jednoj savremenoj predstavi.

Ovo je jedna od aktivnosti čiji je cilj da unapredi kulturnu i društvenu razmenu između migranata i lokalnog stanovništva, a sprovodi se u okviru Podrške Evropske unije upravljanju migracijam u Republici Srbiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.