Predsjedništvo BiH prihvatilo sporazum o izgradnji mosta na Drini

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Jun.2015, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsjedništvo BiH prihvatilo sporazum o izgradnji mosta na Drini

SARAJEVO - Predsjedništvo BiH je na sjednici u Sarajevu usvojilo Odluku o prihvatanju sporazuma i određivanje potpisnika za sporazum između Savjeta ministara BiH i Vlade Srbije o izgradnji mosta preko rijeke Drine, sa pratećim putnim objektima na lokaciji Bratunac - Ljubovija.

Predsjedništvo BiH prihvatilo je poziv upućen predsjedavajućem Predsjedništva BiH za učešće na 11. svjetskom islamskom ekonomskom forumu, koji će biti održan od 3. do 5. novembra u Kuala Lumpuru >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << u Maleziji, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Na sjednici je donesena Odluka o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma o osnivanju fonda zemalja zapadnog Balkana.

Donesena je i Odluka o prihvatanju nota-sporazuma između Savjeta ministara BiH i Vlade Savezne Republike Njemačke o prihvatanju projekata tehničke saradnje i Odluka o pristupanju BiH Konvenciji o očuvanju migratornih vrsta divljih životinja.

Primljena je k znanju informacija o Inicijativi za zaključivanje međunarodnog sporazuma između Savjeta ministara BiH i američke vlade, s ciljem sprovođenja Zakona o izvršavanju poreskih obaveza u odnosu na račune u inostranim finansijskim institucijama.

Predsjedništvo BiH usvojilo je Izvještaj o izvršenju budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2014. godinu.

Prihvaćena je Informacija o multilateralnom sastanku u sjedištu NATO-a u Briselu, o pitanju PARP procjene za BiH za 2015. godinu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Most od životnog značaja za sedam opština

Izvor: Cafe.ba, 17.Jun.2015

SARAJEVO, BANJALUKA - Od danas su stvorene sve pretpostavke za konačno ratificiranje i potpisivanje sporazuma o gradnji međudržavnog mosta Bratunac - Ljubovija, između BiH i Srbije, nakon što je Predsjedništvo BiH na sjednici usvojilo Prijedlog odluke o prihvatanju sporazuma između Vijeća ministara...

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.