Izvor: Nezavisne Novine, 20.Jun.2016, 22:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsjednik dobojskog SNSD-a dao ostavku

DOBOJ - Lični animoziteti između Vlade Đurđevića, predsjednika dobojskog SNSD-a, i Uroša Gostića, člana Glavnog odbora te stranke, kulminirali su u nedjelju na sjednici Gradskog odbora SNSD-a, na kojoj je Đurđević nakon burne rasprave podnio ostavku.

Dan nakon što je mandat dao na raspolaganje Miloradu Dodiku, predsjedniku SNSD-a, Đurđević se nije oglašavao, a Gostić je kazao da je on ostavkom zapravo izbjegao glasanje o njegovom povjerenju.

Gostić je >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << otvorio dušu novinarima i progovorio o dešavanjima u SNSD-u o kojima se odavno šuška u Doboju, te naveo da "nije ni u kakvom sukobu sa Đurđevićem".

"Meni taj sukob ne treba. Vlado Đurđević je u sukobu sa samim sobom, sa partijom i sa okruženjem", izjavio je Gostić.

Dodao je da je Đurđević na njegov prijedlog 7. februara izabran za lidera dobojskog SNSD-a.

"Pogriješio sam, i shvatio sam da sam pogriješio što sam doveo čovjeka koji ne može raditi kolektivno. On ne zna šta je kolektivni rad i za njega ne postoje organi stranke. Sve je obrnuo naopako", kazao je Gostić.

Dodao je da je dojučerašnji lider dobojskog SNSD-a zaobišao Gradski odbor prilikom predlaganja SNSD-ovog kadra za zajedničkog kandidata za gradonačelnika Doboja.

"Stranka u Doboju nije u raspadu. Razdor stvaraju pojedinci koje treba eliminisati. Stranka će se konsolidovati za deset dana, a cjelokupna situacija moraće biti riješena u Banjaluci", smatra Gostić.

Svoju bliskost s aktuelnim gradonačelnikom Obrenom Petrovićem i SDS-ovim kandidatom za istu funkciju Gostić nije osporio, ali je naveo da ga to ne bi spriječilo da radi za SNSD-ovog kandidata.

On je Đurđevića optužio da plasira tu priču u javnosti, a da "on još iz prostorija SDS-a nije izašao", te je istakao da raspuštanje Gradskog odbora Doboj ne mora biti epilog Đurđevićeve ostavke, te da stranku do lokalnih izbora treba da vodi jedan od četvorice njegovih potpredsjednika.

Đurđević je ovlastio Srećka Rekanovića da vodi stranku do konačne odluke lidera SNSD-a o njegovoj ostavci, ali takav ishod Gostić ne prihvata, i kao v.d. predsjednika predlaže Miroslava Gavrića.

Srećko Rekanović izjavio je da "svi organi stranke normalno rade i partija nesmetano funkcioniše te da posljednja dešavanja neće uticati na ambicije SNSD-a na lokalnim izborima".

"Partija ima vršioca dužnosti predsjednika, Izvršni komitet, koji je utvrdio listu kandidata za odbornike, ima svoje Predsjedništvo, znači, apsolutno sve funkcioniše. Mi u Gradskom odboru svi imamo identično mišljenje, a to je rušenje lokalne vlasti i sve ćemo učiniti da dođemo do toga", kazao je Rekanović.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.