Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Feb.2015, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsjednik UN-ove Istražne komisije o sukobu u Gazi podnio ostavku

Kanadski pravnik William Schabas podnio je ostavku na funkciju predsjednika UN-ove Istražne komisije Vijeća za ljudska prava o mogućim ratnim zločinima tokom izraelske ofanzive na Gazu prošlog ljeta, izjavio je u utorak jedan glasnogovornik Vijeća.

Nakon što je Izrael osporio njegovu funkciju zbog "sukoba interesa" profesor Schabas je tokom noći uputio pismo predsjedniku Vijeća za ljudska prava aktuelnom njemačkom ambasadoru Joachimu Rueckeru u kojem najavljuje ostavku "s trenutnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << učinkom", izjavio je novinarima glasnogovornik Rolando Gomez.

Predsjednik je izrazio nadu da će ova ostavka okončati utisak o "sukobu interesa" i naglasio da je "neophodno ostati fokusiran na rad misije u interesu žrtava na obje strane. Novi predsjednik bi mogao biti naimenovan u utorak" kazao je Gomez.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.