Predsjednik Mešihata priredio iftar

Izvor: SandzakPress.net, 01.Jun.2019, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsjednik Mešihata priredio iftar

U petak 31.05.2019. godine, 26. Ramazana, predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić bio je domaćin iftara kojem su prisusustvovali predsjednik Sabora IZ-e u Srbiji, članovi Mešihata, rukovodioci ustanova i službi Islamske zajednice, glavni imami, predstavnici nekoliko ambasada muslimanskih zemalja, narodni poslanik akademik Muamer Zukorlić, predstavnik Uprave za saradnju s vjerskim zajednicama, dvojica državnih sekretara, kao i musafiri iz Sarajeva – delegacija predvođena >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << predsjednikom Skupštine kantona Sarajevo Elmedinom Konakovićem. Muftija Dudić je u svom obraćanju upoznao prisutne sa aktivnostima Mešihata u Ramazanu, posebno brojem iftara koji je obezbjeđen postačima u Sandžaku i širom Srbije, zahvalio svima na prisustvu, naglasivši vrijednost 27. noći mjeseca Ramazana, za koju se nadamo da je kadarska. Također, predsjednik Mešihata je uručio zahvalnice predstavnicima Ambasade Države Katar u Beogradu i Kulturnog centra “Kralj Fahd” u Sarajevu za podršku projektu iftara u organizaciji Mešihata.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

CHR Hajrat organizirao podjelu stipendija i bajramskih paketića jetimima Sandžaka

Izvor: SandzakPress.net, 01.Jun.2019

Centar za humanitarni rad ”Hajrat” je danas 01.06.2019. godine u prostorijama Mešihata Islamske zajednice u Srbiji organizirao podjelu stipendija kao i bajramskih paketića jetimima Sandžaka. CHR ”Hajrat” je u saradnji sa Islamskim kulturnim centrom u Beču danas uručio stipendije jetimima...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.