Predsjednik Mešihata primio generalnog sekretara Svjetskog vijeća muslimanskih zajednica

Izvor: SandzakPress.net, 27.Jun.2022, 15:39

Predsjednik Mešihata primio generalnog sekretara Svjetskog vijeća muslimanskih zajednica

Dana 27.06.2022. godine, predsjednik Mešihata Islamske zajednice muftija dr. Mevlud ef. Dudić sa saradnicima primio je delegaciju Svjetskog vijeća muslimanskih zajednica koju su činili: generalni sekretar Vijeća Muhammed Al Bašari i koordinator za međunarodne odnose Halid Al Šehi, koji su prenijeli selame od predsjednika Vijeća šejha Nuajmija. Nakon dobrodošlice od strane predsjednika Mešihata, gostima su se predstavili rukovodioci ustanova Islamske zajednice koji su ih ukratko upoznali >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << sa svojim aktivnostima i projektima. Na kraju sastanka dogovoren je nastavak saradnje sa ovom renomiranom muslimanskom institucijom sa sjedištem u Abu Dabiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, čiji je član i muftija dr. Mevlud ef. Dudić. Nakon posjete Mešihatu, delegacija je obišla odgojno-obrazovne ustanove Islamske zajednice. (Mesihat) The post Predsjednik Mešihata primio generalnog sekretara Svjetskog vijeća muslimanskih zajednica appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Predsjedništvo SPP zakazalo izborni kongres i osudilo hajku na rahemtli Muftiju i predsjednika Usamu Zukorlića

Izvor: SandzakPress.net, 28.Jun.2022, 11:25

Na sjednici Predsjedništva održanoj 27.06.2022. godine u centrali Stranke pravde i pomirenja u Novom Pazaru, donijeta je odluka o zakazivanju Kongresa stranke. Kongres će biti održan narednog mjeseca i na njemu će se birati Predsjednik, Predsjedništvo i Glavni odbor stranke. Predsjedništvo je...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.