Predsjednik Mešihata obišao džamije u izgradnji

Izvor: SandzakPress.net, 12.Sep.2019, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsjednik Mešihata obišao džamije u izgradnji

Predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić obišao je tri džamije u izgradnji od mnoštva džamija koje se grade na području Islamske zajednice, a naročito u Sandžaku. Muftija Dudić je obišao džamiju u Ribariću, Medžlis IZ-e Tutin, čija je gradnja otpočela prije godinu dana. Na njoj su okončani grubi radovi i podignuta minara. Nakon toga predsjednik Mešihata je posjetio džamiju u novopazarskom prigradskom naselju Barakovci, čije se otvorenje očekuje uskoro. Također, obišao je i džamiju u tutinskom naselju Svračići, čija ja gradnja počela uoči Ramazana, a završetak grubih radova se planira prije zime.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Muftija Dudić u posjeti Berlinu

Izvor: SandzakPress.net, 12.Sep.2019

Predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftija dr. Mevlud-ef. Dudić, na poziv Islamskog kulturnog centra Bošnjaka u Berlinu, u povodu 30 godina njihovog postojanja, boravi u trodnevnoj posjeti Islamskoj zajednici Bošnjaka u Njemačkoj. Muftija Dudić će u petak 13. septembra održati hutbu...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.