Predsjednica BNV dr. Pramenković čestitala 20. novembar – Dan Sandžaka

Izvor: SandzakPress.net, 20.Nov.2023, 14:41

Predsjednica BNV dr. Pramenković čestitala 20. novembar – Dan Sandžaka

Povodom 20. novembra – Dana Sandžaka, predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Misala Pramenković uputila je čestitku svim Bošnjakinjama i Bošnjacima i svim građanima Sandžaka diljem svijeta. U čestitki se kaže: „20. novembra 1943. godine, u Pljevljima je osnovano Zemaljsko antifašističko vijeće narodnog oslobođenja Sandžaka – ZAVNOS. Ovaj događaj predstavlja jedan od najznačajnijih u našoj historiji gdje su Sandžaklije iz reda bošnjačkog, srpskog, crnogorskog, >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << albanskog i drugih naroda pokazale jasno antifašističko opredjeljenje. Osnivanje ZAVNO Sandžaka predstavlja civilizacijski iskorak jer su njegovi sudionici pokazali hrabrost, snagu, volju i odlučnost da sami odlučuju o interesima građana Sandžaka, kroz poseban vid samostalnosti i organizacije. Građani Sandžaka se sa ponosom sjećaju ovog događaja koji je potvrda da je Sandžak mjesto susreta različitosti koje su utkane u svaki njegov dio. U tom duhu, svim Bošnjakinjama i Bošnjacima i svim građanima Sandžaka, gdje god se nalazili, sretan Dan Sandžaka, sa željom da svaki naredni dočekujemo u slozi, zajedništvu i općem prosperitetu.“ The post Predsjednica BNV dr. Pramenković čestitala 20. novembar – Dan Sandžaka appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

BNV organiziralo prijem i dodjelu nagradu „Pero Ćamila Sijarića“ povodom Dana Sandžaka

Izvor: SandzakPress.net, 21.Nov.2023, 11:31

U  Bošnjačkom nacionalnom vijeću održan je svečani prijem povodom Dana Sandžaka. Ovaj događaj posvjećen je sjećanju na osnivanje Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Sandžaka, u Pljevljima 1943. godine. Program je započela Sumeja Baćićanin, koja je izvela stihove bošnjačkog...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.