Predsjednica BNV čestitala Dan Bošnjaka

Izvor: SandzakPress.net, 28.Sep.2019, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsjednica BNV čestitala Dan Bošnjaka

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Jasmina Curić čestitala je danas svim Bošnjacima 28. septembar- Dan Bošnjaka, sa željom da budu ponosni na svoj bosanski jezik, tradiciju, kulturu i poreklo. Ona je u čestitki podsetila da je na ovaj dan 1993. godine u Sarajevu održan Prvi bošnjački sabor na kojem je doneta odluka da se bošnjačkom narodu vrati nacionalno ime Bošnjak, a maternji jezik nazove svojim pravim imenom- bosanski jezik. “Ovaj istorijski dan će nas uvek podsećati >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << na to da samo jedinstveni, složni, poštujući različitosti i uvažavajući druge narode, onako kako nam to naša kultura i tradicija nalažu, a da nikada više ne zaboravimo ko smo i kojim jezikom govorimo”, navodi se u čestitki. BNV je na sednici u junu ove godine usvojilo odluku da ovaj datum proglasi za nacionalni blagdan Bošnjaka u Srbiji.

Nastavak na SandzakPress.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čestitka povodom Dana Bošnjaka Makedonije

Izvor: SandzakPress.net, 28.Sep.2019

Dragi moji Bošnjaci,Danas je poseban dan, dan kada smo vratili svoje vjekovno i jedino ime, dan kada smo vratili svoj nacionalni ponos i zato je lijepo i neophodno obilježavati “28 Septembar – Međunarodni Dan Bošnjaka”.Budimo ponosni, čuvajmo svoj identitet, bosanski jezik, bošnjačku kulturu,...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.