Predsedništvo BiH prihvatilo poziv Vučića za posetu Srbiji

Izvor: RTS, 14.Nov.2017, 21:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsedništvo BiH prihvatilo poziv Vučića za posetu Srbiji

Na današnjoj sednici Predsedništvo Bosne i Hercegovine prihvatilo je poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića za zvaničnu posetu Srbiji 6. i 7. decembra, javlja "Fena".
U Beogradu su se danas sastali predstavnici ministarstava spoljnih poslova BiH i Srbije, koji su se složili da je bilateralna saradnja između BiH i Srbije dobra i intenzivna, ali je potrebno rešiti pitanje međudržavne granice. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Kako je zaključeno, komisije Srbije i BiH za pitanje granice trebalo bi što pre da se sastanu i razgovaraju o toj temi.
Na sastanku je naglašeno da dve države imaju dobre političke i ekonomske odnose, koji poslednjih godina idu uzlaznom putanjom.
Razgovarano je i o jačanju privredne saradnje i infrastrukturnog povezivanja, a naglašeno je i da o dobroj bilateralnoj saradnji svedoči i broj realizovanih najavljenih poseta zvaničnika dve države, posebno u 2017. godini.
Kako se navodi, s obzirom na to da su aspiracije obe zemlje približavanje EU, na sastanku su razmenjene informacije o stanju evropskih procesa, te je razgovarano o jačanju saradnje u oblasti evropskih integracija, uz izraženo očekivanje da će uskoro biti potpisan Sporazum o saradnji između Saveta ministara BiH i Vlade Srbije u procesu pristupanja EU.
Delegaciju BiH predvodio je zamenik ministra spoljnih poslova Josip Brkić, dok je srpsku delegaciju predvodio državni sekretar Nemanja Stevanović, navodi Fena.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predsedništvo BiH prihvatilo poziv Vučića za posetu Srbiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Nov.2017

Potrebno rešiti pitanje međudržavne granice..Predsedništvo Bosne i Hercegovine prihvatilo je danas na sednici poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića za zvaničnu posetu Srbiji 6. i 7. decembra...Završena sednica Saveta bezbednosti UN o Kosovu: Dačić i Čitaku rekli svoje..Istovremeno, danas...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.