Predsedniku Republike i poslanicima povećane plate

Izvor: RTS, 24.Jan.2019, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsedniku Republike i poslanicima povećane plate

Za sedam odsto biće povećane plate predsedniku Republike, narodnim poslanicima i imenovanim licima u službi predsednika Republike i Narodne skupštine, rečeno je na sednici Administrativnog odbora Skupštine Srbije. Odbor je izrekao kazne pojedinim opozicionim poslanicima, jer su ometali rad na četvrtoj sednici drugog redovnog zasedanja.
Administrativni odbor Skupštine Srbije doneo je odluku o visini >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << osnovice za obračun i isplatu plate za predsednika Republike, narodne poslanike i imenovana lica u službi predsednika Republike i službi Narodne skupštine.

Predsednik odbora Aleksandar Martinović (SNS) objasnio je da će se u 2019. godini povećati plate za sedam odsto, počev od plate za januar ove godine.
"Predloženom odlukom vršimo usklađivanje visine osnovice za obračun plate predsednika Republike, poslanika i imenovana lica u službama predsednika i skupštine, koja za izabrana lica, sa navedenim uvećanjem iznosi 8.922 dinara sa pripadajućim porezom i doprinosom, a za imenovana lica u iznosu od 3.033 dinara", rekao je Martinović.
Kazne za poslanike
Na Sednici Administrativnog odbora Skupštine Srbije izrečene su kazne poslanicima Balši Božoviću (DS), Bošku Obradoviću (Dveri), Sandi Rašković Ivić (Narodna stranka), Zoranu Živkoviću (Nova stranka), Radoslavu Milojičiću (DS), Marku Đurišiću (SDS) i Dušanu Petroviću (Zajedno za Srbiju).
Poslanici su kažnjeni, jer su ometali rad na četvrtoj sednici drugog redovnog zasedanja, a na osnovu opomena koje su tada dobili od predsedavajućeg.
Tako je Balša Božović kažnjen dva puta sa po 10 odsto od plate što ukupno iznosi 15.346 dinara.
Boško Obradović je takođe na sednici "zaradio" dve opomene, pa će i njegova plata biti umanjena za 15.346 dinara.
Poslanici Dušan Petrović, Sanda Rašković Ivić, Zoran Živković, Radoslav Milojičić i Marko Đurišić su kažnjeni sa po 10 odsto od plate, odnosno svakom od njih plata će biti umanjena za po 7.673 dinara.
Sednica Administrativnog odbora je prošla bez polemike pošto zasedanju nisu prisustvovali članovi opozicije, osim Aleksandre Jerkov (DS) koja je na sednici bila dok je trajalo glasanje o kaznama za poslanike opozicije.
Jerkova se nije javljala za reč, a posle toga je izašla iz sale.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.