Izvor: Southeast European Times, 13.Jun.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik turskog parlamenta sazvao sastanak o smanjenju političkih tenzija

13/06/2008

ANKARA, Turska -- Predsednik parlamenta Koksal Toptan sazvao je u četvrtak (12. juna) sastanak potpredsednika političkih stranaka zastupljenih u parlamentu, u pokušaju da ublaži nedavne tenzije. On je Anatolijskoj agenciji izjavio: "Mi smo pregovarali o tome kako da učinimo da parlamentarna generalna skupština radi efikasnije". Toptan je međutim izbegao vruću temu: odluku koju je Ustavni sud doneo ranije ove nedelje, a kojom se ponovo uvodi zabrana nošenja marama na >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << univerzitetima. Kritičari kažu da je sud uzurpirao ovlašćenja parlamenta, s obzirom da su zakonodavci pre nekoliko meseci velikom većinom glasali za ukidanje zabrane.

U međuvremenu u četvrtak, premijer Redžep Tajip Erdogan rekao je da Turska i arapske države snose veliku odgovornost za rešavanje problema na Bliskom istoku i u njegovoj okolini. Erdogan je govorio na otvaranju Tursko-arapskog ekonomskog foruma u Istanbulu. (Hurijet, Zaman - 13/06/08; Agencija Anadolu, Sinhua - 12/06/08)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.