Predsednik sa ambasadorom Švajcarske,povećati robnu razmenu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Avg.2020, 03:09

Predsednik sa ambasadorom Švajcarske,povećati robnu razmenu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasador Švajcarske Filip Ge saglasili su se danas da još nisu iskorišćene sve mogućnosti u oblasti privrede saradnje i da se treba fokusirati na privlačenje više švajcarskih investicija na srpsko tržište, kao i povećanje robne razmene.

Kako je saopšteno iz kabineta predsednika Srbije, Vučić je primio Gea u oproštajnu posetu i istakao da je ambasador dao značajan doprinos razvoju odnosa Srbije i Švajcarske, ocenivši da su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << politički dijalog i ekonomska saradnja u usponu.

Vučić je zahvalio na pomoći u oblasti dualnog obrazovanja, koji se u Srbiji uspostavlja po uzoru na Švajcarsku kao zemlju sa jednim od najboljih obrazovnih sistema.

On je izrazio zadovoljstvo što je imao priliku da o dualnom obrazovanju mnogo nauči od Ursule Renold iz Švajcarskog ekonomskog instituta i naglasio da je dualno obrazovanje budućnost Srbije.

Ambasador Ge je istakao značaj ostvarene saradnje u osnivanju naučno-tehnoloških parkova u Srbiji, ne samo u Beogradu, nego i u Nišu i Čačku.

Vučić je ambasadoru Geu zahvalio na podršci Švajcarske evropskom putu Srbije.

Ge i Vučić razgovarali su i o situaciji u regionu, kao i o globalnim izazovima koje je nametnula pandemija korona virusa, posebno za ekonomiju, a Vučić je tim povodom, izrazio zahvalnost na značajnoj donaciji koju je Švajcarska dala Srbiji za borbu protiv kovid-19, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vučić se sastao sa ambasadorom Švajcarske

Izvor: B92, 18.Avg.2020

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Švajcarske Konfederacije Filipa Gea,..Dvojica sagovornika su se saglasili da dve zemlje još nisu iskoristile sve mogućnosti saradnje u oblasti privrede i da se treba fokusirati na privlačenje više švajcarskih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.