Predsednik pobedio u auto-trci

Izvor: B92, 07.Apr.2012, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik pobedio u auto-trci

Ašhabad -- Predsednik Turkmenistana Kurbankuli Berdimuhamedov pobedio je jutros u automobilskoj trci u kojoj je neplanirano učestvovao.

Predsednik Turkmenistana pokazao je da ne pobeđuje samo na izborima, već i da ume da vozi na auto trkama.

Berdimuhamedov je vozio jutros "bugatijev" auto na trkama kako bi dao blagoslov prvom auto-takmičenju u ovoj centralnoazijskoj zemlji, prenosi AP.

Kada je domaćin trka predstavio predsednika, Berdimuhamedov je pitao da li >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << može da učestvuje u trkama. Budući da je reč o zahtevu koji se ne može odbiti, predsednik se ubzro potom presvukao u trkačko odelo, ušao u automobil i brzo obišao krug postavivši tako rekord u vožnji.

Organizatori takmičenja rekli su da će pobednički auto biti poklonjen sportskom muzeju.

Američka agencija prenosi da je, ipak, reč o unapred pripremljenom pojavljivanju predsednika kako bi se on predstavio kao čovek od akcije.

Po preuzimanju vlasti 2006, Berdimuhamedov se nije preterano isticao u javnosti, što ga nije sprečilo da na izborima u februaru, ipak, osvoji 97 posto glasova.

Njegova odluka da se takmiči u "bugatiju" predstavlja veliki kontrast njegovom omiljenom prevoznom sredstvu tokom izbora, kada su se on i njegova porodica vozili u "žiguliju".

Vlada Turkmenistana u poslednje vreme sve češće ukazuje na potrebu da zemlja postane sportska nacija, a i predsednik je prilično opsednut fitneson.

Današnja trka predstavlja početak planova vlade da razviju autosport u zemlji.

Turkmenistan, koji je nezavisnost dobio 1991. godine, posle raspada Sovjetskog saveza, nikada nije osvojio medalju na Olimpijskim igrama.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.