Predsednik odbio da potpiše: Štitim Ustav

Izvor: B92, 11.Mar.2019, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik odbio da potpiše: "Štitim Ustav"

Predsednik Republike Severne Makedonije Đorđe Ivanov nije potpisao ukaze o proglašenju 11 zakona, saopštila je pres-služba Sobranja.

On je izjavio da postupa u skladu sa zakletvom da će štiti Ustav i braniti interese Republike Makedonije, prenosi MIA.

Ivanov, kome mandat ističe u maju, protivio se promeni imena zemlje i još se potpisuje kao predsednik Republike Makedonije, iako je ta država nedavno promenila ime u Republika Severna Makedonija.

Osim pomenutih 11 zakona, danas ističe i rok za potpisivanje još tri zakona doneta dvotrećinskom većinom u Sobranju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ivanov odbio da potpiše 11 zakona jer na njima piše Severna Makedonija

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Mar.2019

Predsednik Severne Makedonije Đorđe Ivanov, koji se i dalje predstavlja kao predsednik Makedonije, odbio je da potpiše ukaze o proglašenju 11 zakona jer na njima piše Severna Makedonija. Prema informacijama iz parlamenta Severne Makedonije, koje su preneli lokalni mediji, Ivanov je vratio šest...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.