Predsednik migrnatima nudi posao, policija ih hapsi

Izvor: B92, 27.Okt.2018, 10:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik migrnatima nudi posao, policija ih hapsi

Meksiko Siti -- Meksički predsednik Enrike Pena Nijeto planira da ponudi migrantima privremena identifikaciona dokumenta.

On njima planira da da i mogućnost zapošljavanja kao i školovanje njihove dece dok su u južnom Meksiku, pod uslovom da se registruju.

Istovremeno, meksičke vlasti zaustavile su manje grupe migranata koje pokušavaju da sustignu migrantski karavan koji se kreće ka severu.

Policija je u petak privela grupu od 300 migranata koji su ilegalno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prešli granicu Meksika i Gvatemale i hodali duž autoputa prema gradu Tapačuli.

Oni će biti upućeni u imigracione centre. Migranti prelaze ilegalno meksičku granicu skoro svakodnevno ali to obično čine krijumčarskim rutama ili autobusima i kamionima noću.

Međutim, činjenica da je ova grupa migranata putovala usred dana ne skrivajući se ukazuje da su usvojili taktiku karavana koji je dovoljno velik da se kreće bez straha od hapšenja, navodi AP.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.