Predsednik je zakon!

Izvor: BKTV News, 25.Mar.2012, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik je zakon!

Izigravamo demokratsku zemlju, a Predsedniku je dozvoljeno sve. Bukvalno, sve. On miluje telad  i priča -  o kampanji. On sitni  grumen zemlje i – obećava seljacima bolji život. On posećuje „male privrednike“ u selima koje je teško naći i na lokalnoj geografskoj karti i - opet priča o izborima. Otvara fabrike i fabričice u koje je Dinkić, pošteno govoreći, uložio neuporedivo više truda,  i nanovo navodi  – to kao svoj izborni uspeh.
Predsednik, najzad, više ne  pušta nikog od drugih stranačkih ministara pored sebe, pa  ispada da niko, ama baš niko, ništa u proteklih godina nije ni radio, ni gradio u zemlji Srbiji, osim njegove stranke!
Dakle, zaključak je samo jedan – Predsednik je zakon!
Njega niko ne pita da li je to po pravilima  RRA.
Njega očigledno pitaju koga i kada smeju da puste da se pored njega vidi na ekranu. I gle čuda, to ćine sve „nacionalne televizije“.
Nisam uveren da nema nijedne TV stanice koja bi učinila drugačije, da nije izuzetno efikasnog „predsednikovog medijskog obezbeđenja“ ?!
Naime, sećam se snimka kako Predsednikova šefica pres službe čupa kablove TV Svet plus, jer im se ne sviđa koncepcijska orijenetacije te medijske kuće. I to ne u Predsednikovoj radnoj rezidenciji, već kada je gostovao kod sindikalnih lidera.
Ovim zanatom sam se bavio i u vreme Broza. I ne pamtim ovakve stvari, iako je tada bio jednopartijski sistem i niko nije mogao da se žali na neravnopravne izborne uslove.
Rasputovao se Predsednik po zemlji Srbiji. Čovek oseća grižu savesti što je njegova stranka, a to znači i njegova Vlada ne samo zapostavljala, već uništavala mala i srednja preduzeća. Što su naši „tajkuni“, a Predsednikovi miljenici ili savetodavci, pa čak i strani oligarsi, bez ikakvog problema zaposedali stotine hiljade hektara najplodnije vojvođanske zemlje, a paori nisu mogli ni da  pomisle da i oni konkurišu da je dobiju u arendu.
Šteta što u onoj koloni majki sa bebama koja je ovih dana predala peticiju da se ukine PDV na dečiju hranu i odeću, nismo videli i Predsednika. Možda bi već danas bio ukinut PDV, kao što obećavaju da će ukinuti doprinose za zaposlene radnike u malim preduzetničkim radnicima, iako će taj „izborni poklon“ platiti svi građani Srbije, jer neko mora da to nadoknadi u zdravstvenim i penzionim fondovima.
I Predsednik je živ čovek, naravno. I on će da glasa, dabome. Ali, neko bi morao da ipak izglasa zakon da se Predsednik u ulozi Predsednika u tih 45 dana izborne kampanje ne može da pojavljuje  na takav način, već isključivo kao lider ili simpatizer odredjene stranke, pa i da i On, ali i svi drugi lideri ili članovi stranka koji su pod posebnom zaštitom, ipak to čine o trošku svojih stranaka.
Ili da Predsednik, dok je Predsednik, zamrzne svoje članstvo u stranci.
Mirko Stamenković
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.