Predsednik Vučić primio senatora Džonsona

Izvor: Blic, 18.Feb.2018, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Vučić primio senatora Džonsona

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je večeras, u vili Mir, američkog senatora Rona Džonsona, a nakon razgovora planirano je obraćanje medijima.

Vučić i Džonson sastali su se već tri puta u proteklih osam meseci, a američki senator je srpskog predsednika u više navrata nazivao ključnim liderom u regionu.

Predsednik Srbije sastao se sa senatorom iz Vinskonsina tokom posete Vašingtonu u julu prošle godine.

Republikanac Džonson i demokratski >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << senator iz Konetiketa Kris Marfi rekli su tada da je stav zvaničnog SAD da otvorena pitanja na Balkanu ne mogu biti rešena bez liderstva Beograda, a da je predsednik Vučić u poziciji da bude taj lider.

Senatori su, nakon sastanka sa predsednikom Srbije, istakli da u Vašingtonu odlično razumeju koliko je važno da SAD, Srbija i EU ojačaju saradnju.

Džonson je, potom u avgustu, prilikom posete Beogradu, rekao da je došao u Srbiju jer je shvatio koliko je od ključnog značaja Vučićevo vođstvo i koliko je od velikog značaja Srbija za regionalni mir i stabilnost.

Američki senator je večeras kod predsednika Srbije došao u pratnji ambasadora SAD Kajla Skota.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Američki senator: Došao sam da čujem Vučića /FOTO

Izvor: Mondo, 18.Feb.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je večeras, u vili Mir, američkog senatora Rona Džonsona..."Svaki dogovor mora biti pravedan za sve strane, mora uzeti u obzir budućnost svih", poručio je večeras američki senator Ron Džonson, posle razgovora sa predsednikom Aleksandrom Vučićem...On...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.