Izvor: RTS, 26.Sep.2022, 11:27

Predsednik Vučić primio akreditivna pisma ambasadora Austrije, Belgije, Kuvajta i Nemačke

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora Austrije, Belgije, Kuvajta i Nemačke.
U razgovoru sa novim ambasadorom Austrije Kristijanom Ebnerom koji je predao akreditivna pisma, predsednik Vučić je, kako se navodi u saopštenju, izrazio nadu da će tokom njegovog mandata nastaviti konstruktivna i uspešna sveobuhvatna saradnja između Srbije i Austrije i učvršćivanje bliskih i prijateljskih odnosa dveju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zemalja.

"Osvrnuvši se na nedavne razgovore koje je sa saveznim kancelarom Republike Austrije Karlom Nehamerom vodio na marginama 77. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku, predsednik Vučić je istakao da intenzitet susreta pruža doprinos nastavku evropskih integracija i očuvanju stabilnosti našeg regiona i potvrđuje obostranu nameru da dodatno učvrstimo međusobno poverenje i saradnju u oblastima koje su od značaja za obe zemlje", dodaje se u saopštenju.
Predsednik je primio i akreditivna pisma nove ambasadorke Belgije Kati Bugenhout.

"Razgovarali smo o jačanju bilateralnih odnosa i potencijalima za njihovo dalje razvijanje, posebno u oblasti ekonomije, budući da veliki broj belgijskih kompanija uspešno posluje u Srbiji", naveo je Vučić na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav".
Dodao je da je ponovio "da očekujemo podršku Belgije za put Srbije u EU i očuvanje mira i stabilnosti u regionu", kao i da je poželeo novoj ambasodorki dobrodošlicu i uspeh u obavljanju dužnosti.
Akreditivna pisma predsedniku Vučiću predao je i novoimenovani ambasador Kuvajta Faiz Medžbel el Muteiri.

"Uz srdačnu dobrodošlicu ambasadoru El Muteiriju i najbolje želje za uspešan rad u Beogradu, istakao sam zainteresovanost Srbije za intenziviranje političkog dijaloga, ali i za sveukupno unapređenje ekonomske i saradnje na svim poljima, posebno u poljoprivredi, energetici i u oblasti turizma", naveo je predsednik Srbije.
"Srbija ima dugu tradiciju prijateljskih odnosa sa Kuvajtom i u tom duhu ćemo sledeće godine i obeležiti šezdesetogodišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa, dok ćemo već sada zajednički ubrzano da radimo na projektima od obostranog interesa", dodao je Aleksandar Vučić.
Predsednik Srbije primio je i akreditivna pisma nove ambasadorke Nemačke Anke Konrad.

"U razgovoru sa ambasadorkom Konrad, poželeo sam joj dobrodošlicu u Srbiju i uspeh u radu, kako bismo zajedno nastavili odličan posao na daljem razvoju bilateralnih odnosa i dodatnom intenziviranju ekonomske saradnje", naveo je predsednik.
Dodao je da je istakao da je Nemačka vodeći privredni partner Srbije.
"Ambasadorka Konrad je rekla da je Srbija važan partner Nemačke, kao i to da očekuje da Srbija uvede sankcije Rusiji", naveo je Aleksandar Vučić na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vučić primio akreditive novog Austrijskog ambasadora

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 26.Sep.2022

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Austrije Kristijana Ebnera i izrazio nadu da će se tokom njegovog mandata nastaviti konstruktivna i uspešna sveobuhvatna saradnja između dve zemlje i učvršćivanje bliskih i prijateljskih...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.