Predsednik Vučić posle nasilja NATO opozicije: Dva policajca teško povređena! Zahvaljujem se pripadnicima MUP-a, država će reagovati u skladu sa zakonom

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Dec.2023, 00:11

Predsednik Vučić posle nasilja NATO opozicije: Dva policajca teško povređena! Zahvaljujem se pripadnicima MUP-a, država će reagovati u skladu sa zakonom

Predsednik je sazvao hitnu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti ponovo, posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost. Vučić se zahvalio pripadnicima MUP, i kaže da su podneli težak teret večeras.

- Država će uvek reagovati u skladu sa zakonima i Ustavom. Niko nema pravo da ruši našu kuću. I da nanosi teške telesne povrede našim policajcima - rekao je predsednik.

Dodaje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da su dva policajca teško povređena, i da je jednom jedva zaustavljeno krvarenje.

- Gađali su ih kockama kojim bukvalno možete da ubijete čoveka. O staklu koje je padalo na njih da ne govorim. Videćemo kako će biti kvalifikovano ovo delo od strane tužilaca. Uhapšeno je više od 35 siledžija, i nastavlja se hapšenje širom grada. Ta akcija neće stati - rekao je on.

Vučić ističe da će svi nasilnici tokom noći i jutra biti pohapšena.

- Gde god se skrivali, neće moći da se sakriju. Državu Srbiju da uništite, zbog političkih hirova, nećete moći. Kao što nećete moći da uništite demokratiju i izbornu volju građana. Bez dokaza optužujete nekoga da nije pobedio, a dobro znate da jeste - ističe predsednik.

Kaže da će pitati i predstavnike ODIHR-a i druge strane predstavnike zašto su ćutali i smejali se kada je predočeno da se pripremaju nemiri.

- Mi se srećom nismo smejali, sve smo dobro znali. Vrlo uzdržano i smireno smo reagovali. Policija je čekala, izdržala sve udare i napade. Napadali su ljudi koji drže drogu u jednoj ruci, a udarali drugom. Oni napadaju na silu, i policija nije htela da odgovori i trpela teror. I posle kažu to su ubačeni elementi. Nisu ubačeni, mi imamo dokaze, na samom mitingu ste rekli javno da ćete upasti u Skupštinu Grada Beograda - rekao je on.

Podsećamo, večeras je grupa demonstranata pokušala da upadne u Skupštinu grada Beograda, razbijala staklo i napadala policiju. Čuvari reda su krenuli u veliku akciju i uhapsili 38 izgrednika.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Slobodna Bosna: Žandamerija brutalno razbila demonstracije u Beogradu, neverovatan istup Vučića

Izvor: Danas, 25.Dec.2023

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, obratio se javnosti posle hitno sazvane sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, pri čemu se prvo zahvalio pripadnicima MUP-a, kazavši da su podneli težak teret.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.