Predsednik Vučić odlikovao generala Stajversa iz Nacionalne garde Ohaja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jun.2021, 06:31

Predsednik Vučić odlikovao generala Stajversa iz Nacionalne garde Ohaja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas Orden srpske zastave drugog stepena američkom general-majoru Stivenu Stajversu, za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje između Srbije i Sjedinjenih Američkih Država.

Vučić je rekao da se ovaj orden dodeljuje, u godini kada se proslavlja 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa SAD i Srbije, "veoma dobrom čoveku, kongresmenu, oficiru i džentlmenu", koji je predano radio kao kopredsedavajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << srpskog kokusa u Kongresu u epohi novih odnosa između dve države.

Predano je služio svojoj zemlji kao kongresmen države Ohajo i general Nacionalne garde te zemlje, koja ima veoma razvijenu saradnju sa Vojskom Srbije, podsetio je Vučić.

Stajvers je zahvalio na priznanju i istakao da je ponosan na dobru saradnju SAD, Ohaja i Srbije.

Radujem se nastavku dobre saradnje SAD, Ohaja i Srbije, ali i saradnji Nacionalne garde Ohaja sa oružanim snagama Srbije, rekao je on.

Stajvers je rekao da Sjedinjene Države podržavaju evropski put Srbije, napominjući da je svestan da je to težak, ali važan proces.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vučić sa generalom Stajversom iz Nacionalne garde Ohaja

Izvor: B92, 16.Jun.2021

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa pomoćnikom komandanta Nacionalne garde Ohaja, general-majorom Stivenom Stajversom...Nakon sastanka, predsednik Vučić uručiće odlikovanje general-majoru Stajversu, koji je odlikovan Ordenom srpske zastave drugog stepena za naročite...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.