Predsednik Vučić dobitnik Zlatnog lava za mir: Svetsko priznanje zbog napora u međunarodnom smanjivanju tenzija

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Nov.2018, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Vučić dobitnik Zlatnog lava za mir: Svetsko priznanje zbog napora u međunarodnom smanjivanju tenzija

Nagrade Zlatni lav za preduzetništvo i Zlatni lav za mir biće podeljene na Grand Gali

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, dobitnik je nagrade Zlatni lav za mir, a ovo međunarodno priznanje biće mu uručeno, sutra, 1. decembra u Veneciji.

Kako se navodi u obrazloženju, nagradu je dobio zbog "snažnih napora u međunarodnom smanjivanju tenzija koje su okarakterisale njegov mandat".

Nagrade Zlatni lav za preduzetništvo i Zlatni lav za Mir, glavne nagrade >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Međunarodnog Grand prija Venecije, biće dodeljene u Vojnom predstavništvu italijanske vojske Cornoldi u Veneciji.

Na svečanosti će biti prisutan i Franko Fratini, nekadašnji šef italijanske diplomatije, kao i ambasador Srbije u Rimu Goran Aleksić.

Haos u Skupštini: Boško unosio kamenje, a Ševarlić sliku! Maja Gojković zvala obezbeđenje! (FOTO)

Prema rečima predsednika Komiteta, Silena Candelaresija, Zlatni lav za mir "jeste simbol i znak ponovnog rođenja u svetu koji je izmučen trenutnim geopolitičkim previranjima".

Ovom prilikom, kardinal Frančesko Cokopalmerio biće prograšen za Svetskog Ambasadora Mira u 2018.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Vučiću međunarodno priznanje Zlatni lav za mir

Izvor: RTS, 30.Nov.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobitnik je međunarodne nagrade Zlatni lav za mir za 2018. godinu i ovo priznanje biće mu svečano uručeno na ceremoniji u Veneciji 1. decembra, prenose danas italijanski mediji. . Zlatni...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.