Predsednik Vučić danas na sastanku sa predsednicom Saveta Ruske Federacije Valentinom Matvijenko

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Nov.2017, 07:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Vučić danas na sastanku sa predsednicom Saveta Ruske Federacije Valentinom Matvijenko

Matvijenko od juče boravi u poseti Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa predsednicom Saveta Federacije Ruske Federacije Valentinom Matvijenko. .

Pročitajte i:

Ona se juče sastala sa predsednicom Narodne skupštine Majom Gojković a potom se na posebnoj sednici obratila poslanicima.

Ona je posle sastanka sa Majom Gojkovoć izjavila da Ruska Federacija nije i neće priznati nezavisnost Kosova.

Matvijenko >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je novinarima u parlamentu rekla da su se dve zemlje u prošlosti svaki put podržavale i pružale ruku jedna drugoj.

- Mi smo zahvalni Srbiji, srpskom rukovodstvu i srpskom narodu na tome što nisu priznali nezakonito proglašene sankcije protiv Rusije. Zahvalni smo što ulažu napore na razvoju ekonomske saradnje - rekla je Matvijenko.

Obraćajući se poslanicima rekla je da je nedopustivo Srbiju stavljati pred "veštački izbor" - ili Zapad ili Rusija i poručila da u svetu nema snage koja bi mogla da sruši prijateljstvo i saradnju Rusije i Srbije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Vučić sa Matvijenko: Srbija za dalje PRODUBLJIVANJE odnosa sa Rusijom

Izvor: Blic, 21.Nov.2017

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je, na sastanku sa predsednicom Saveta federacije Federalne skupštine Ruske Federacije Valentinom Matvijenko, istakao da je Srbija čvrsto opredeljena za dalji razvoj političkih odnosa sa Rusijom, na temelju strateškog partnerstva i spremnosti obe strane...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.