Predsednik Srbije se oglasio iz Amerike: Od Vašingtona sam čuo DVE STVARI, jedna je LOŠA PO NAS!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Avg.2019, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Srbije se oglasio iz Amerike: Od Vašingtona sam čuo DVE STVARI, jedna je LOŠA PO NAS!

Predsednik Srbije uključio se u Dnevnik i sumirao utiske nakon sastanaka u Americi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uključio se direktno iz Njujorka u Dnevnik RTS-a i sumirao utiske nakon sastanaka koje je imao u Americi.

Naime, on se juče sastao sa državnim sekretarom Majk Pompeom, a danas je imao sastanke sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Metjuom Palmerom i izvršnim potpredsednikom Atlantskog saveta Dejmonom Vilsonom.

Kosovo je bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dominantna tema razgovora u Americi.

- To što sam čuo nije potpuno novi stav SAD, oni su 2008. priznali nezavisnost Kosova i da tu odluku neće da promene. Postoje 2 dobre stvari koje sam čuo, jedna  je loša po nas. Ta dobra stvar je da oni podržavaju naš evropski put, ne ulaze u to kakav je dogovor, ali da postoji između nas i Albanaca i traže međusobno priznanje Beograda i Prištine. To nije suštinska novost - rekao je Vučić.

- Mogućnost da Albanci dobiju sve a mi ništa ne dolazi u obzir. Mi ćemo da radimo marljivo i da se borimo za naš narod na Kosovu i Metohiji -  poručio je on i dodao:

- Mislim da oni do kraja novembra do početka decembra neće ukidati takse, iluzorno očekivati da bilo ko od njih traži nešto racionalno. Očekujem da je to moguće da se desi u decembru, uz jaču podršku SAD. Mi moramo da se spremimo da budemo dovoljno, snažni i  mudri i da znamo šta je realno da bismo sačuvali mir i naše državne interese, i da nam ekonomija napreduje - rekao je Vučić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.