Predsednik Srbije sa delegacijom Senata FOTO

Izvor: B92, 15.Sep.2021, 08:03

Predsednik Srbije sa delegacijom Senata FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas delegaciju Senata Republike Francuske.

On je tom prilikom istakao da Srbija i Francuska stalno potvrđuju svoje istinsko i postojano prijateljstvo, kao i opredeljenje da sarađuju u svim oblastima od zajedničkog interesa.

S tim u vezi, predsednik Vučić je naveo primere uspešne ekonomske saradnje, kakvo je učešće eminentnih francuskih kompanija u upravljanju aerodromom i izgradnji metroa u Beogradu, i istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << značaj zajedničkih projekata za ekonomski napredak naše zemlje, saopštila je pres služba predsednika.

Vučić je izrazio zahvalnost za podršku Francuske u evropskim integracijama Srbije, na koju, kako je rekla predsednica Grupe prijateljstva Francuska - Zapadni Balkan u francuskom Senatu Marta de Sidrak, možemo da računamo i u budućnosti.

Francuska senatorka je istakla da pomno prate reforme i ekonomski napredak u Srbiji, sa željom da još više kompanija iz Francuske sagleda mogućnosti za investiranje, te da nameravaju da u Senatu organizuju predstavljanje srpskih ekonomskih potencijala.

Vučić i članovi delegacije francuskog Senata razgovarali su i o drugim oblastima saradnje. Predsednik Vučić je naglasio da je za Srbiju, imajući u vidu ugled i uticaj Francuske, pažnja, koju predsednik Makron iskazuje prema našoj zemlji, od najvećeg značaja. Takođe je izarazio nadu da će i parlamentarna saradnja dveju zemalja još jačati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić se sastao sa članovima delegacije Senata Francuske

Izvor: Beta Video, 15.Sep.2021

BEOGRAD - Predsednica Grupe prijateljstva Francuska - Zapadni Balkan u francuskom Senatu Marta de Sidrak je danas na sastanku delegacije Senata Francuske sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem izjavila da ta zemlja "pomno prati reforme i ekonomski napredak u Srbiji, sa željom da još više kompanija...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.