Predsednik Srbije na otvaranju fabrike u Sremskoj Mitrovici: Otvaramo radna mesta! Pokrećemo drvnu industriju iznova! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Okt.2018, 11:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Srbije na otvaranju fabrike u Sremskoj Mitrovici: Otvaramo radna mesta! Pokrećemo drvnu industriju iznova! (VIDEO)

Saradnja sa italijanskim investitorom se nastavlja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvorio je novo postrojenje firme "Labor Srb" u Sremskoj Mitrovici.

Na pitanje da li je istina da su albanski političari sprečili Telekom da otkupe albanskog operatera predsednik je rekao da je upoznat sa ponudom koju smo dali u Albaniji, ali da to nije bilo moguće.

- Ne želim do kraja da poverujem da srpske kompanije nisu dobrodošle u Albaniju, ali čekaću da dobijem >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izveštaj. Telekom jeste dao najbolju ponudu, ali ipak nije mogao da kupi, ali novac neće propasti, kupiće nešto drugo. To više govori o Albancima, a ne o Telekomu - rekao je predsednik.

Prokomentarisao je i izjave Žan Klod Junkera o stanju na Balkanu.

- Čovek nije bio pijan iako svi to pričaju. On je odgovoran i ozbiljan, možda je to preterano što je rekao, ali ja ne bih isključio tu mogućnost. Srbija će čuvati mir i preći preko brojnih provokacija i to smo obećali Junkeru i držaćemo se toga. Sve  što on kaže treba uzeti sa velikom ozbiljnošću - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije obratio se javnosti i prisutnima na otvaranju hale pri firmi Labor Srb i izrazio zahvalnost na dobroj saradnji sa italijanskim investitorima.

- Posebno bih pohvalio saradnju Republičke Vlade sa Pokrajinskom Vladom i to je dobro. Ako radimo zajedno, možemo da dovodimo nove investitore. Rekli su mi mladi iz Sremske Mitrovice da lakše pronalaze posao, tako da najveći deo posla u Sremu smo obavili - rekao je Aleksandar Vučić i najavio da će se deonica auto-puta ka Sremskoj Mitrovici rekonstruisati do maja sledeće godine, kako bi posetioci firmama u Sremu mogli lakše da dolaze i kvalitetnijim putem.

- Ovo je ono što smo želeli da prikažemo Srbiji! Ja znam da će ovih 80 ljudi raditi za sebe i za firmu, a neki od njih će sutra i sami otvoriti svoje biznise. Moramo u budućnosti da pokrenemo drvnu industriju, nismo ranije bili uspešni, ali moramo u budućnosti - rekao je predsednik Srbije.

- Ovo su najlepše slike koje šaljemo iz naše zemlje, koje su zaslužili svi ljudi, a pre svega oni koji će raditi ovde. U Vojvodini smo u proteklih godinu dana otvorili preko 28.000 radnih mesta i za to su najzaslužniji predsednik Srbije i njegov tim. Svima nam želim mnogo uspeha u ekonomskom razvoju - rekao je predsednik pokrajinske Vlade Igor Mirović na otvaranju nove hale Labor Srb.

- Saradnja sa kompanijom Labor Srb i Vojvodina šume traje od samog početka, danas smo stvorili uslove da uz maksimalno poštovanje budemo pozdan partner ovoj kompaniji. Oni su nas odabrali zbog kvaliteta sirovine, koja će se obrađivati u novoj hali - rekla je direktorka Vojvodina šume.

- Ovo je razmena od koje mogu da imaju korist obe zemlje. Treba da stvaramo nove mreže na svim nivoima. Zapošljavamo 33 radnika na neodređeno vreme i svi su srpske nacionalnosti, ali povećavamo taj broj na 80 radnika. Osetili smo podršku na svim nivoima vlasti Srbije i na tome smo zahvalni - rekao je direktor Labor Srb.

"Labor Srb" pripada italijanskoj korporaciji Labor – Legno S. P. A. koja je specijalizovana u proizvodnji podova od punog drveta i gotovih drvenih slojevitih podova.

Ova kompanija došla je kao investitor u našu državu 2015. godine i poslovala je na površini od 5.000 metara kvadratnih pokrivenog i 20.000 metara kvadratnih otvorenog prostora namenjenog za proizvodnju parketa, od obrade celih trupaca, preko dorezivanja i završne obrade do skladištenja.

Pratite nas na našem instagramu Srbijadanas.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Otvoren novi pogon ''Labor Srba'' u Sremskoj Mitrovici

Izvor: Mondo, 06.Okt.2018

U Sremskoj Mitrovici danas se, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, otvoreno novo postrojenje fabrike "Labor Srb'', koja se transformiše iz pilane hrastovih trupaca u proizvodni pogon gotovih drvenih proizvoda...Foto: Mondo/Goran Sivački.. "Labor Srb", srpska firma sa italijanskim učešćem...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.