Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Maj.2016, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik SANU: Nikada se neću baviti politikom

Predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) Vladimir Kostić izjavio je da se nikada, ni pod kakvim uslovima, ne bi bavio politikom.

On je u intervjuu Večernjim novostima precizirao da za "takav angažman" ne poseduje neophodne sposobnosti i znanje, kao i da to "niti želi, niti ga privlači".

"Van partija i težeći nekoj svojoj nezavisnosti više od pola veka, verovatno bih delovao kao slon i to nepozvani slon - amater u staklarskoj radnji. Ovoj sredini ne >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << treba još jedan politički promašaj kakav bih bio", rekao je Kostić.

On je istakao da smatra da veći doprinos državi može dati na mestu na kome se sada nalazi, ocenjujući da su nedavno održani izbori bili predvidljii.

"Parlament bi morao da ima i vaspitnu ulogu, koja do sada nije bila upečatljiva, a ni korišćena. Naprotiv! Ne verujem da će se u sledećem mandatu išta promeniti, a pribojavam se pogoršanja zbog dubokih podela i međupartijske mržnje", smatra Kostić.

Odgovarajući na pitanje da li smatra da smeta nekima jer javno govori o ključnim društvenim pitanjima, Kostić kaže da se trudi da govori šta misli.

"Ne želim da budem poput političara koji ispituju šta je to što je ugodno da čuje naše kolektivno uvo, i da mi potom iz usta teku lažni med i mleko", rekao je Kostić za "Novosti".

On je dodao da bi se tada možda i svideo onima kojima se ne sviđa šta govori, ali bi on lično za sebe smatrao "da je hulja".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predsednik SANU: Nikada se ne bih bavio politikom

Izvor: B92, 15.Maj.2016

Beograd -- Predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti Vladimir Kostić izjavio je da se nikada, ni pod kakvim uslovima, ne bi bavio politikom...On je u intervjuu Večernjim novostima precizirao da za "takav angažman" ne poseduje neophodne sposobnosti i znanje, kao i da to "niti želi, niti ga privlači"..."Van...

Nastavak na B92...

PREDSEDNIK SANU KOSTIĆ IZRIČIT: Nikada se neću baviti politikom!

Izvor: Kurir, 15.Maj.2016

...On je precizirao da za "takav angažman" ne poseduje neophodne sposobnosti i znanje, kao i da to "niti želi, niti ga privlači".."Van partija i težeći nekoj svojoj nezavisnosti više od pola veka, verovatno bih delovao kao slon i to nepozvani slon - amater u staklarskoj radnji Ovoj sredini ne treba...

Nastavak na Kurir...

Akademik Vladimir Kostić: U politici bih bio kao slon u radnji sa staklom

Izvor: Večernje novosti, 15.Maj.2016

Predsednik SANU o glasinama da ulazi u politički život, senci memoranduma nad akademijom, odnosu prema ključnim društvenim temama.. NIKADA, ni u kom slučaju i ni pod kojim uslovima neću se baviti politikom. U sebi ne prepoznajem neophodne sposobnosti, a ni znanje za takav...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.