Predsednik Odbora za odbranu sa ministrom odbrane Belorusije

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Nov.2015, 20:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Odbora za odbranu sa ministrom odbrane Belorusije

Predsednica skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Marija Obradović sastala se danas sa ministrom odbrane Republike Belorusije Andrejem Aleksejevičem Ravkovim sa kojim je razgovarala o bilateralnim odnosima i vojnoj saradnji i zahvalila na podršci Belorusije Srbiji u Unesku.

Obradovićeva je ocenila je da su odnosi Srbije i Belorusije tradicionalno dobri, kao i da je saradnja u oblasti odbrane suštinski unapređena nakon prošlogodišnjeg usvajanja strateških >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << smernica bilateralne vojne saradnje, saopštila je služba za odnose s javnošću Narodne skupštine.

Predsednica Odbora je ministru Ravkovu zahvalila na tome što Republika Belorusija, na Generalnoj konferenciji Uneska, nije podržala zahtev Prištine za ulazak u tu organizaciju, što, kako je navela, za Srbiju to predstavlja pobedu istine i pravde.

"Uprkos svim pritiscima kojima su Srbija i ostale zemlje tokom glasanja bile izložene pokazalo se da naša zemlja ima prijatelje u svetu i da je Belorusija sasvim sigurno jedan od njih“, zaključila je Obradovićeva na sastanku u Domu Naronde skupštine.

Ministar Ravkov je istakao da pruža punu podršku daljem razvijanju srpsko- beloruskih odnosa kako u sferi vojne saradnje, tako i u sferi privrede.

Beloruski ministar je, tom prilikom, naglasio da će unapređenju saradnje dve zemlje sasvim sigurno doprineti i Memorandum o razumevanju u vojnonaučnoj i vojnoobrazovnoj oblasti, koji je danas potpisan, a koji će, kako je naveo, omogućiti razmenu polaznika vojnih obrazovnih ustanova, kao i njihovo usavršavanje.

Ministri odbrane Srbije i Belorusije, Bratislav Gašić i Andrej Aleksejevič Ravkov potpisali su danas Memorandum o razumevanju u vojno-naučnoj i vojno-obrazovnoj oblasti. Tim Memorandumom je predviđeno unapređenje saradnje u tim oblastima, kao i razmena ljudstva na usavršavanjima.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.