Predsednik: Nećete videti slučaj Gruevski

Izvor: Mondo, 22.Nov.2018, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik: Nećete videti slučaj Gruevski

Biću uz svoj narod dok budem njihov izbor, a posle toga ću da živim u svojoj zemlji, jer drugu zemlju nemam, nikada neću oticći iz zemlje i neće da vide slučaj Gruveski i ništa slično, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

On je to izjavio  povodom poteza Prištine i stava Brisela i nekih zapadnih centara moći koje vidi kao izraz želje da sruše i njega i Srbiju.

On je u razgovoru sa predstavnicima Srba sa KiM >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << rekao i da su "njegova tetka iz Kanade" Dragan Đilas i Dragan Šolak, koje će, kako je rekao, da ispituje "odakle im toliki novac".

"A, da bežim iz zemlje neću, ni zbog Haradinaja, ni svih stranaca koji bi da Srbiju naprave banana državom i da ne može da donosi odluke samostalno", rekao je predsednik Vučić i dodao da su na primeru Interpola mogli da vide da je Srbija mnogo tvrđi orah nego što su neki mislili.

Kada je reč o Prištini, Vučić kaže da će očigledno pokušavati "svakog dana da nas dovode do tačke iz koje povratka nema"

"Govoriće, eto, vi Srbi ste krivi za to...Za šta to? Koji smo sporazum prekršili, pitam i Maju Kocijančić i sve njih. Nikada nećete dobiti odgovor, jer nismo dobili nijedan. Koji sporazum nismo ispunili, a koji su sporazum, koji dogovor, oni ispunili? Nijedan", rekao je Vučić.

Uvek će se, kaže, sa Zapada čuti ista priča o "dve strane", jer suštinski oni imaju samo jednu, a to nije Srbija.

Srbija je, dodaje, trebalo da služi samo kao neko ko treba da formalizuje ono što su oni zamisli kao konačno rešenje.

"Kada sam tražio nešto drugačije rešenje, ceo svet mi se sručio na glavu. Koliko ima onih koji nisu ni dva glasa dobili, a koji su u jednom danu angažovani da me udaraju motkom po glavi svakog dana, samo zato što sam predložio drugačije rešenje od nezavisnosti Kosova...Zato što sam se drznuo da tražim nešto više za Srbe", upitao je Vučić.

Srbima sa KiM je poručio da je situacija izuzetno teška, da će sa svima da razgovara, ali da ne očekuju pomoć ni od koga i "da nikada nećemo dobiti iskrenu podršku za zapada".

"Kada su njihovi miljenici 2004. godine ovladali Srbijom, je l' su nam pomogli kada je bio pogrom Srba? Koliko ih je uhapšeno, da onaj što je rušio krst na crkvi SvetogAndreja u Podujevu nije umro, ne bismo znali da niko nije osuđen", rekao je Vucicć.

Kada ih pitate što kreću sa 20 kamiona u Mitrovicu, onda kažu 'suverena država', a kada Srbija pošalje jedinice iz Kragujevca za Kraljevo, 15 ambasadora zove da pita zašto, a mi, valjda, nismo suverena država, primetio je predsednik Vučić, ilustrujući duple standarde prema Beogradu i prema Prištini.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Vučić: EU da kaže koji je to sporazum prekršila Srbija; Nećete videti slučaj Gruevski

Izvor: Večernje novosti, 22.Nov.2018

Biću uz svoj narod dok budem njihov izbor, a posle toga ću da živim u svojoj zemlji, jer drugu zemlju nemam, nikada neću otičhi iz zemlje i neće da vide slučaj Gruveski i ništa slično, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić Biću uz svoj narod dok budem njihov izbor,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.