Predsednik: Možemo mnogo toga da učinimo u narednom periodu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jun.2020, 12:52

Predsednik: Možemo mnogo toga da učinimo u narednom periodu

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas da veruje da je Srbija na dobrom putu i da, uz racionalan pristup, čuvanje mira i razumevanje naše pozicije u svetu, te odgovornost i razum svih nas može mnogo toga da postigne u narednom periodu.

Upitan da li će Srbija u okolnostima u kojima se svet menja, a ona sama diže ekonomski i na spoljnjem planu imati šansu i uspeti da ovaj put "prevarimo" istoriju i same sebe i da zemlja dođe na mesto gde pripada u evropskim i svetskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << okvirima, Vučić je rekao da Srbija mnogo toga može da uradi i da je za to potrebna disciplina, odgovornost i razumno ponašanje.

"Kada pogledate ova predivna brda i veličanstvenu prirodu, ovo sveto mesto na kojem je Miloš izgovorio čuvene, hrabre i junačke reči, osećate se posebno, ali nas treba da rukovodi racionalan i pragmatičan pristup, čuvanje mira, snaženje ekonomije, ali uvek i jačanje vojske i policije i svega drugog što bi moglo da doprinese bezbednosti i sigurnosti zemlje", rekao je Vučić novinarima nakon ceremonije svečanosti povodom uručenja vojnih zastava povodom formiranja 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade u Takovu.

Kaže da veruje da je Srbija na dobrom putu i da može mnogo toga da napravi u narednom periodu, ali je za to potrebna disciplina i odgovornost.

"Za to je potrebno i da ne teramo inat sebi, već da se ponašamo pre svega razumno, da razumemo svoje mesto u svetu, da vidimo kolike su nam snage", rekao je Vučić

Istakao je da čvrsto veruje da su odlični rezultati pred Srbijom, ako budemo radili i verovali u sebe.

Upitan da prokomentariše, nove preteće poruke iz Zagreba upućene Srbima u Hrvatskoj i zbog čega se ponovo u toj zemlji javno iskazuje mržnje prema Srbima, Vučić je rekao da više ne zna ni šta bi rekao na tu temu.

"Ne mogu više ni da odgovaram, ne znam šta bih odgovor, ne znam kakva je novost. Kao da postoji dan kada nema grafita i pretnji Srbima ili nešto slicnco. Želimo dobar odnose sa njima, ali nikada nikome nećemo dozvoliti da ponižava i nipodaštava nas narod, nije lako Srbima danas, ali...", rekao je Vučić.

Predsednika je u tom trenutku prekinula pesma vojnika koja se začula sa zvučnika u Takovu, a on je dodao: Bolje da slušasmo ove divne momke.

Povodom najave crnogorskih vlasti da će hapsiti učesnike litija, Vučić kaže da veruje da će razum preovladati.

Na komentar novinara da su za danas najavljene litije u Crnoj Gori i da je predsednik CG najavio da će policija hapsiti učesnike i pitanje da li možemo da se uzdamo da će razum pobediti ili će biti hapšenja, Vučić je kratko rekao:

"Ne znam šta bih vam rekao, osim da se uzdam u razum i da verujem da će se sve mirno završiti".

Upitan da prokomentariše tvrdnje o navodnoj dominaciji vladajuće stranke u medijima, kazao da je jednostavno meriti sekunde i minute.

"Nemojte da merite iznajmljeni termin, koji se plaća. To zavisi koliko hoće stranke da potroše. Mi volimo da platimo, ne volimo da trpamo u džepove i čuvamo novac za sebe", objasnio je on.

Vučić je rekao da što se prostora tiče treba pogledati samo RTS, gde je SNS učestvovala samo jednom, a ima stranaka koje su bile bar dva puta, te i u „Upitniku"; gde SNS nije bila nijednom, a neki po dva ili tri puta tokom kapanje.

"Kada neko ne može da postigne dobar rezultat uvek su mediji krivi. Ne postoji niko ko će reći moj plan, moj program nije dovoljno dobar, ili neko je bolji od mene", konstatovao je on.

Mediji su, prema njegovim rečima, otvoreni, sem tajkunskih, gde mogu da gostuju samo određeni.

"Može da priča ko šta i koliko hoće. A narod će da odluči i to ćemo videti za sedam dana", podvukao je Vučić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin: Da se Rusija nije oporavila i da nije zauzela mesto u svetu koje joj pripada, svet bi bio lošiji i opasniji

Izvor: Vostok.rs, 15.Jun.2020, 12:28

Svet bi bio lošiji i opasniji da se Rusija nije oporavila i zauzela svoju poziciju, poručio je Vladimir Putin. . „Da se Rusija nije oporavila i da nije zauzela mesto u svetu koje joj pripada, svet bi bio lošiji i opasniji“, rekao je predsednik u emisiji „Vesti nedelje“.  

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.