Predsednik Kameruna separatistima: Položite oružje ili...

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Nov.2018, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Kameruna separatistima: Položite oružje ili...

Predsednik Kameruna Pol Bija upozorio je danas separatiste da polože oružje ili će se, kako je rekao, suočiti sa punom snagom zakona.

Upozorenje je usledilo dan nakon što je 79-oro dece oteto iz prezbeterijanske škole u blizini kamerunskog grada Bemenda, gde se uglavnom govori engleski jezik, zajedno sa direktorom i vozačem te škole, ističe Rojters.

Međutim, primećuje agencija, predsednik Kameruna nije pomenuo otmicu dece, već samo anglofonske separatiste.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Oni moraju da znaju da će se suočiti sa strogim zakonom i odlučnošću naših odbrambenih i bezbednosnih snaga. Pozivam ih da polože svoje oružje", rekao je Bija obraćajući kamerunskim poslanicima.

Portparol kamerunske vojske okrivio je u ponedeljak separatiste za otmicu dece, ali je portparol separatista negirao umešanost i optužio vladine vojnike za kidnapovanje.

Kako je juče preneto, muškarci koji sebe nazivaju "Amba dečaci" (Amba boys), objavili su na društvenim medijima video snimak, na kojem se navodno vide učenici, koji su kidnapovani iz škole na severozapadu Kameruna.

Naziv "Amba dečaci" aludira na samoproglašenu državu Ambazoniju, koju naoružani separatisti pokušavaju da uspostave na severozapadu Kameruna i u jugozapadnim regionima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.