Predsednik Gradske opštine Zemun sa građanima o poljoprivrednom zemljištu

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Feb.2023, 15:22

Predsednik Gradske opštine Zemun sa građanima o poljoprivrednom zemljištu

Predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević razgovarao je 9. februara u svom kabinetu sa predstavnicima građana iz Batajnice koje muči dugogodišnji problem povraćaja vlasništva nad poljoprivrednim zemljištem.

U konstruktivnom razgovoru bilo je reči da je ovaj problem koji je nastao zbog različitih zakonskih regulativa i uredbi još od kraja šezdesetih godina prošlog veka doveo je do toga da imaoci svojine postanu korisnici zemljišta i da je sada potrebno da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se ono ponovo vrati vlasnicima.

Opština stoji, a ovaj sastanak to i pokazuje, na raspolaganju građanima i pružiće svaku asistenciju i pomoć koja je na nivou opštinskih ovlašćenja.

- Spremni smo da oformimo radnu grupu koja će usaglašavati procedure sa svim ostalim instancama kako bi se utvrdio redosled poteza i način da se dođe do pozitivnog rešenja - rekao je Kovačević.

Sastanku su prisustvovali i član Veća GO Zemun Boško Radovanović i zaposleni u opštinskim stručnim službama.

Opština će svakako preduzeti sve potrebne procedure, odnosno inicirati sastanke sa nadležnima iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kao i Državnim pravobranilaštvom Republike Srbije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.