Izvor: Southeast European Times, 20.Maj.2011, 23:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik EK Barozo otkazao posetu Tirani

20/05/2011

TIRANA, Albanija -- Predsednik Bamir Topi u četvrtak (19. maja) je izrazio žaljenje što je predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo odlučio da otkaže planiranu posetu Tirani, zbog političkih tenzija vezanih za brojanje glasova na izborima za gradonačelnika Tirane. Topi je rekao da je to propuštena prilika za približavanje Albanije EU. „Glavna odgovornost za odlaganje te mogućnosti leži isključivo na albanskim političkim strankama, njihovom rukovodstvu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << militantima i njihovom ponašanju“, rekao je Topi.

Barozo je trebalo da dođe u petak, u sklopu balkanske turneje, i pruži podršku reformama koje će pomoći zemlji da ostvari odrednice neophodne za članstvo u EU. Portparol je objasnio da razgovori sa političkim liderima ne bi bili produktivni u ovoj fazi. (Njuz 24, VoA, Top čenel, Balkan veb – 19.5.2011)

Nastavak na Southeast European Times...






Povezane vesti

Predsednik EK poziva Srbiju da pojača reforme

Izvor: Southeast European Times, 20.Maj.2011

20/05/2011..BEOGRAD, Srbija -- Predsednik Evropske komisije (EK) Žoze Manuel Barozo pozdravio je u četvrtak (19. maja) dosadašnje napore Srbije u procesu integracije u EU, ali je rekao da je potrebno puno više. „Ključ je u vašim rukama“, rekao je on posle sastanka sa premijerom Mirkom Cvetkovićem...

Nastavak na Southeast European Times...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.