Predsednik Crne Gore neće biti inaugurisan na Cetinju

Izvor: B92, 15.Apr.2023, 12:00

Predsednik Crne Gore neće biti inaugurisan na Cetinju

Inauguracija novog predsednika Crne Gore Jakova Milatovića 20. maja biće održana u Podgorici, najverovatnije u Skupštini Crne Gore.

Tu informaciju saznaju "Vijesti" iz više izvora.

Tradicija da šef države polaže zakletvu u Prestonici, čime stupa na dužnost, ove godine bi se time promeniila zbog procene policije da bi Milatović mogao biti ugrožen na Cetinju.

On je između dva kruga predsedničkih izbora dobio privremeno policijsko obezbeđenje, koje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je tražio Pokret Evropa sad, zbog bojazni da je fizički ugrožen.

Tu odluku donela je Vlada i ona je bila privremena, kako bi Agencija za nacionalnu bezbednost (ANB) i Uprava policije u međuvremenu utvrdile da li i odakle Milatoviću preti opasnost. Prema zakonu, procenu bezbednosti radi ANB na zahtev policije, pišu "Vijesti".

Kada bude preuzeo predsedničko mesto on automatski postaje štićena ličnost.

Inauguracija, odnosno svečano proglašenje predsednika na sednici Skupštine, održavala se u Vladinom domu na Cetinju.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.