Predsednik Češke septembra u Beogradu

Izvor: Beta, 19.Avg.2019, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Češke septembra u Beogradu

Predsednik Češke Miloš Zeman sprema se za jesen u znaku Zapadnog Balkana, pošto sredinom septembra u pratnji delegacije privrednika dolazi u trodnevnu posetu Srbiji, a zatim u oktobru kraj Praga organizuje samit šefova država Višegradske grupe i Zapadnog Balkana.U zvaničnu državnu posetu Srbiji, koja, kako je najavljeno, ima pre svega ekonomski karakter, pošto predsednika prate i češki privrednici, Zeman odlazi 10. septembra, a u Beogradu će boraviti do 12. septembra.U okviru predsedavanja Češke Višegradskom grupom, 2. i 3. oktobra u predsedničkom zamku Lani Miloš Zeman organizuje samit predsednika Poljske, Češke, Slovačke i Madjarske kojima će se 3. oktobra pridružiti i šefovi zapadnobalkanskih država.U zamak Lani pozvani su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Slovenije Borut Pahor i predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović - kazao je Zemanov savetnik za spoljnu politiku Rudolf Jindrak češkoj agenciji ČTK.Kao glavne teme samita najavljeni su odnosi Evropske unije i Zapadnog Balkana, i razvoj u EU posle majskih izbora za Evropski parlament.U Srbiji je predsednik Zeman bio 2014. godine i tada je izrazio nadu da će dočekati ulazak Srbije u EU.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zeman stiže u Srbiju

Izvor: RTS, 19.Avg.2019

Češki predsednik Miloš Zeman posetiće Srbiju u septembru, saopšteno je u Pragu. . Zeman će boraviti u Beogradu od 10. do 12. septembra a s obzirom na to da je izuzetno važan ekonomski aspekt posete, sa Zemanom će doputovati...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.