Predsednik Brazila na udaru: Pokušan upad

Izvor: B92, 25.Feb.2024, 00:30

Predsednik Brazila "na udaru": Pokušan upad

Brazilska federalna policija saopštila je da je otvorila istragu posle jutrošnjeg pokušaja upada u palatu Alvorada.

Radi se o zvaničnoj rezidenciji brazilskog predsednika Luisa Inasija Lule da Silve u Braziliji.

Vlasti nastoje da utvrde "okolnosti tog pokušaja upada" koje je počinila osoba u automobilu, navodi se u saopštenju policije.

Prema novinskom sajtu Metropoles, koji je prvi preneo vest, predsednik Lula je bio u palati Alvorada kada se dogodio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pokušaj upada. Predsednik Brazila se tokom prethodne noći vratio sa puta, iz Rio de Žaneira.

Kako je preneo taj sajt, crni automobil je ušao nešto pre 5.45 po lokalnom vremenu u rezidenciju brazilskih predsednika, koja se nalazi na poluostrvu i okružena je baštom.

Odbijajući da posluša naređenja stražara, vozač je nastavio put sve do dela metalne ograde gde se probušila guma automobila, pre nego što je pobegao.

Prilikom pokušaja hapšenja, obezbeđenje je dva puta pucalo na automobil, dodaje se na tom sajtu.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.