Predsedniče vlade, nedostojno se ponašate

Izvor: B92, 11.Apr.2021, 20:26

"Predsedniče vlade, nedostojno se ponašate"

Savetnik za odbranu i bezbednost predsednika Crne Gore i bivši premijer Veselin Veljović demantovao je navode Krivokapića da on predvodi "komite".

Naveo je da nema bilo kakve veze sa njihovim aktivnostima, ali da ''poštuje njihov rad, uz uverenje da će ih biti sve više svakoga novog dana".

Veljović je saopštio da Krivokapićevi navodi da on predvodi Patriotsko-komitski pokret predstavlja "maliciozno prebacivanje odgovornosti za destabilizaciju države".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Zdravko Krivokapić je, izgubivši autoritet kod svojih ministara i skupštinske većine, očigledno ostao samo da vlada javnim proglasima, pisanim i usmenim obraćanjima", naveo je Veljović u saopštenju Službe za informisanje predsednika Crne Gore.

Veljović poručuje da je "Krivokapić izveo ljude na ulice, a ne Veselin Veljović".

"Vi ste, uz sve probleme sa kojima se naša država suočava, kao prioritet postavili etnički inženjering na štetu Crnogoraca i manjinskih naroda. Zato, kada sledeći put budete tražili krivca za bunt naroda i protest protiv vaših napora da po svaku cenu obezdržavite Crnu Goru, promenite njenu demografsku strukturu i uništite njeno građansko biće, dovoljno je samo da pogledate u ogledalo - i naći ćete ga", dodao je Veljović.

Savetnik predsednika Crne Gore Mila Ðukanovića kaže da su crnogorske komitske i patriotske organizacije legitimne i legalne grupe građana koji se bore za očuvanje Crne Gore.

"Predsedniče vlade, nedostojno se ponašate funkciji koju obavljate jer saopštavate građanima neistine u povodu važnih tema o kojima lakomisleno i euforično, ali pre svega bez činjenica govorite. Istina je da patriotske organizacije ne vodim, nisam njihov član i nemam bilo kakve veze sa njihovim aktivnostima, ali poštujem njihov rad uz uverenje da će ih biti sve više svakoga novog dana", zaključio je Veljović.

Premijer Crne Gore Krivokapić izjavio je ranije danas da Patriotsko-komitski pokret predvodi Veljović, koji je, kako je rekao, "svoj štab iz policije preselio u štab paralelnog organa".

Krivokapić je, pored ostalog, u saopštenju poručio da "Crna Gora poslednjih dana sluša poruke koje nikada do sada u Crnoj Gori nisu bile prisutne, a to su poruke podela na došljake i domoroce, starosedeoce i izbeglice".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.