Predsednica opštine podnela ostavku

Izvor: B92, 04.Dec.2014, 10:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednica opštine podnela ostavku

Predsednica opštine Bačka Topola Melinda Kokai Mernjak podnela je ostavku, nakon što je to od nje zatražio njen stranački šef, predsednik SVM Ištvan Pastor.

Ona je ostavku podnela pismenim putem.

Prethodno su mediji pisali o velikim premijama koje su iz opštinskog budžeta isplaćene gradonačelnici i pojedinim opštinskom čelnicima.

Ištvan Pastor, koji je i predsednik Skupštine Vojvodine, potom je ocenio da je reč o "političkom, moralnom i ljudskom" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prekršaju i naveo da je iznos stimulacije bio veći od prosečne plate u opštini.

Demokratska stranka vojvođanskih Mađara (DSVM) zatražila je da u Bačkoj Topoli budu održani prevremeni lokalni izbori.

"Oni koji su neodgovorno rasipali novac opštine koja se suočava s teškim ekonomskim i socijalnim problemima, ne mogu dalje da vode opštinu", ocenio je DSVM u saopštenju za javnost.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.