Predsednica najavila sednicu skupštine svojom slikom u novinama

Izvor: Radio 021, 10.Avg.2015, 19:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednica najavila sednicu skupštine svojom slikom u novinama

Predsednica Skupštine opštine u Gornjem Milanovcu Jadranka Dostanić najavila je sednicu u lokalnom listu Takovske novine, svojom fotografijom.

U najavi sednice nije naveden dnevni red o kojem će odbornici raspravljati, već ispod fotografije predsednice piše njeno ime, uz naslov "Bez letnje pauze".

Poziv na sednicu zakazanu za petak 14. avugust, objavljen je u zakupljenom prostoru pod nazivom "Skupštinska strana", koji uređuje predsednica SO, a plaća se iz opštinskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << bužeta.

Šef odborničke grupe Demokratske stranke Srbije Dušan Đurović podneo je prošle godine ostavku na mesto člana uređivačkog odbora, kako je naveo, zbog samovolje predsednice SO. "Ona objavljuje šta joj padne na pamet, ali najviše reklamira sebe i svoju Srpsku naprednu stranku o trošku građana opštine i ne poštuje zaključke koje odbornici usvoje", rekao je Đurović.

On je naveo da su se koalicioni partneri SNS u SO Gornji Milanovac izjasnili glasanjem da predsednica krši poslovnik, a ne dozvoljava ni raspravu o predlogu za formiranje anketnog odbora koji treba da utvrdi fizički napad naprednjaka na odbornika DSS.

Ostavke su podneli i predstavnici drugih stranaka, a Milica Nešković Lukić iz Socijalističke partije Srbije, koalicionog partnera SNS, povukla se uz obrazloženje da ne želi da "učestvuje i ličnom reklamiranju pojedinaca".

Predsednica SO Gornji Milanovac Jadranka Dostanić za agenciju Beta izjavila je da je "zvanični predsednik Skupštine opštine, a da fotografije mogu da izazovu različite emocije" i da to nije njen problem. "Dnevni red će biti objavljen u narednom broju, a članovi uređivačkog odbora deluju sa političkih pozicija, a ne građana", rekla je Dostanić.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.