Predsednica - iskusan političar i parlamentarac

Izvor: Mondo, 06.Jun.2016, 21:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednica - iskusan političar i parlamentarac

Za predsednika republičkog parlamenta danas je izabrana Maja Gojković, u čijoj biografiji je zabeleženo da poseduje bogato parlamentarno iskustvo u svim sazivima parlamenta od 1992. godine.

Foto: Tanjug/ Tanja Valič Maja Gojković i Miroslav Lazanski

Gojković je rođena 22. maja 1963. godine u Novom Sadu, gde je završila osnovnu školu, gimnaziju i gde je diplomirala na Pravnom fakultetu i položila pravosudni ispit.

U biografiji je navedeno da poseduje >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << parlamentarno iskustvo u svim sazivima državnog parlamenta od 1992. godine i da je bila poslanik u Skupštini Vojvodine od 1996. do 2000. godine.

Bila je ministar bez portfelja u vladi 1998.-1999. godine, a nakon toga je obavljala funkciju potpredsednika Vlade SRJ od 1999. do 2000.

Na lokalnim izborima 2004. godine izabrana je za gradonačelnicu Novog Sada i tako postala prva žena gradonačelnik u istoriji tog grada.

Funkciju predsednika Skupštine Srbije obavljala je i u prethodnom sazivu.

Članica je Predsedništva SNS.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.