Predsednica Indije poletela u Su-30 VIDEO

Izvor: B92, 08.Apr.2023, 14:21

Predsednica Indije poletela u Su-30 VIDEO

Predsednica Indije Drupadi Murmu letela je borbenim avionom „suhoj“ Su-30 iz vazdušne baze Tezpur u Asamu, saopštio je predsednički sekretarijat.

Predsednica, koja je vrhovni komandant indijskih oružanih snaga, letela je oko 30 minuta posmatrajući Bramaputru i dolinu Tezpur sa pogledom na Himalaje pre nego što se vratila u bazu vazduhoplovnih snaga.

Avionom je upravljao kapetan Navin Kumar, komandant 106. eskadrile. "Suhoj“ je leteo na visini od oko dva kilometra >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iznad nivoa mora i brzinom od 800 kilometara na sat. Predsednica Murmu je treći predsednik Indije i druga predsednica koja je napravila takav let.

"Za mene je bilo uzbudljivo iskustvo da letim moćnim borbenim avionom Su-30 MKI indijskog ratnog vazduhoplovstva. Stvar je ponosa što su se odbrambene sposobnosti Indije značajno proširile i pokrivaju sve granice na kopnu, vazduhu i moru. I čestitam indijskom ratnom vazduhoplovstvu i celom vojnom timu – vazduhoplovnoj bazi Tezpur na organizaciji ovog leta", napisala je Murmu u knjizi utisaka posle leta, saopšteno je iz predsedničke kancelarije.

Kako se dodaje, predsednica Indije upoznata je sa sposobnostima tog lovačkog aviona i indijskog vazduhoplovstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.