Predlozi za ime novog mosta: Avalino, Nebesko jedro, Zvezdica, Lepeza...

Izvor: Blic, 13.Avg.2011, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predlozi za ime novog mosta: Avalino, Nebesko jedro, Zvezdica, Lepeza...

Pored toga što su mogli da prošetaju novim mostom, Beogradjani su imali priliku i da mu "kumuju", jer su se na obe pristupne strane nalazili štandovi opština Čukarica i Novi Beograd, na kojima su građani ostavljali svoje predloge za ime novog mosta.

- Mislim da treba da se zove most Zorana Đinđića, jer su, zahvaljujući njemu, i započeti radovi na njegovoj izgradnji - rekao je student Aleksa Glišević.

Budući da je most u Beogradu, treba da se zove "Avalino", >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jer to ime asocira na Beograd, predložio je jedan stariji sugrađanin, a ima i onih koji smatraju da most treba da ponese ime Dragoljuba Draže Mihailovića.

Najmladji Beograđani predložili su da se novi most zove "Nebesko jedro" ili "Harfa".

- Most je lep, sviđa mi se i mislim da treba da se zove "Nebesko jedro" jer liči na jedro i veliki je do neba - rekao je dvanaestogodišnji Nikola, koji je sa sestrom i mamom među prvima prošetao mostom.

Među predlozima kojima su građani "krstili" most su i "Ada", "Zvezdica", "Lepeza", "Andrićev most", "Most mladosti"...

Građanima će i sutra, od 9 do 19 sati, biti omogućeno da neometano prelaze s jedne na drugu obalu reke, a prilazi će ostati isti - duž Rampe 4 u Radničkoj ulici (čukarička strana) i iz ulice Savski nasip (novobeogradska i zemunska strana).

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Građani šetaju mostom na Adi

Izvor: B92, 13.Avg.2011

Beograd -- Više od 12 000 građana prošetalo je novim beogradskim mostom preko Save. Svi posetioci mogli su da ostave svoje predloge za ime mosta...Most Zorana Đinđića, patrijarha Pavla, Novaka Đokovića, Nikole Tesle, Draže Mihajlovića, Nenada Bogdanovića, predlozi su koje smo do sada čuli...Ipak,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.