Predložen pritvor za predsednika Opštine Budva: Stojimo uz našeg čoveka

Izvor: B92, 14.Apr.2023, 14:47

Predložen pritvor za predsednika Opštine Budva: "Stojimo uz našeg čoveka"

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore predložilo je pritvor do 30 dana za predsednika Opštine Budva Mila Božovića, javila je TVCG.

Odluku o predlogu tužilaštva, doneće sudija za istragu Višeg suda u Podgorici.

Božović je uhapšen juče u akciji Specijanog policijskog odeljenja. On je uhapšen u porodičnoj kući, a pretresen je i njegov kabinet u Opštini Budva.

Portparol SDT i tužilac Vukas Radonjić je rekao da se Božoviću na teret stavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i tri krivična dela: neovlašćenja proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović izjavio je danas da se pokazalo tokom godina da bilo kakvi pritisci na taj politički savez ne daju rezultate.

"Pokazalo se više puta ovih godina da pritisci na DF, spolja ili iznutra, ne daju rezultate. Zato je važno, ako se neko iznova odlučio na obračun sa DF, da taj zna da je krenuo na one koji se nikad neće povući i kojima je borba za pravdu suština politike", kazao je Vučurović.

Kako kaže, to su valjda do sada naučili i kriminalci, kao i oni iz korumpiranog državnog aparata, policije, sudstva, tužilaštva, koji služe nekoj politici, domaćoj ili stranoj.

"Stojimo uz svakog našeg čoveka, stojimo uz Mila Božovića", zaključio je Vučurović, preneli su podgorički mediji.

Predsednik Opštine Budva Milo Božović uhapšen je juče, a na teret mu se stavlja krivičnog delo navodnog stvaranja kriminalne organizacije i tri krivična dela: neovlašćenja proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Njemu je juče određen tužilački pritvor do 72 sata, a SDT je danas predložilo određivanje pritvora do 30 dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Predložen pritvor za predsjednika Opštine Budva

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Apr.2023

BUDVA - Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore predložilo je pritvor do 30 dana za predsjednika Opštine Budva, Mila Božovića

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.