Pritvor za Belivukove policajce

Izvor: B92, 10.Feb.2021, 11:27

Pritvor za "Belivukove policajce"

Beograd -- Specijlani sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana dvojici policajaca koji se sumnjiče da su sarađivali sa kriminalnom grupom Veljka Belivuka

Specijalni sud u Beogradu odredio jepritvor dvojici pripadnika MUP-a P.L. i B.V. koji se sumnjiče da su pokušali da prikriju dokaze tokom pretresa prostorija osumnjičenih za pripadnika organizovane kriminalne grupe koju predvode Veljko Belivuk i Marko Miljković.

Pritvor im je odredio sudija za prethodni postupak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zbog opasnosti od bekstva i da ne bi uticali na svedoke, saopštio je sud.

Na odluku sudije policajci i njihovi advokati mogu da ulože žalbu krivičnom vanpretresnom veću suda u roku od tri dana.

Njih dvojica su saslušani prošle noći pred tužiocem zbog sumnje da su kao saizvršioci za krivično delo "pomoć izvršiocu nakon izvršenja krivičnog dela".

Jedan od njih se branio ćutanjem, dok je drugi iznosio odbranu.

Policija je nakon hapšenja saopštila da se P.L. i B.V. sumnjiče da su 4. februara prilikom pretresa stana i drugih prostorija u sklopu akcije hapšenja osumnjičenih da su članovi organizovane kriminalne grupe koju su predvodili Belivuk i Miljković svesno i voljno “površno pretresli jedan stan kako ne bi pronašli predmete krivičnog dela".

Policija je, međutim, naknadnim pretresom stana u njemu pronašla pištolj.

Takođe, policajci se terete da nisu oduzeli novac koji je pronađen u stanu prilikom pretresa, “iako je bio predmet krivičnog dela i naveden u naredbi o pretresanju".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Predložen pritvor za načelnika u MUP, osumnjičenog za pomaganje Belivuku

Izvor: N1 televizija, 10.Feb.2021

Tužilac je predložio pritvor za Predraga Lajića, koji je bio načelnik Odeljenja za droge SBPOK.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.